Тайсън Гей изненадващо сменя спорта


Тайсън Гей изненадващо сменя спорта

2182 0

Бившият световен шампион в спринта Тайсън Гей ще смени лекоатлетическата писта с ледения улей за бобслей.

34-годишният американец обяви, че ще се включи в шампионата на САЩ по босбей, който е и предквалификация за попълване на състава на националния отбор. Надпреварата ще се състои в Калгари от 21 до 24 септември.

Все още Гей не е обявил дали това е окончателен край на атлетическата му кариера и до колко са сериозни амбициите му в зимния спорт, съобщи "Дневник".

Гей беше наказан с лишаване от състезателни права за 12 месеца заради положителна допинг-проба през 2013 година, в следствие на което беше лишен и от сребърния олимпийски медал с щафетата на САЩ на 4х100 метра на олимпийските игри в Лондон 2012.

След изтърпяването на наказанието си трикратният световен шампион от Осака 2007 се върна в националния отбор на САЩ и дори участва на олимпиадата в Рио през август, където се състезава с щафетата на 100 метра.

Друг спринтьор и член на американската щафета от игрите в Лондон - Райън Бейли, също ще се включи в надпреварата бобслей. Най-добрите ще участват в пресявките за определяне на американския национален отбор в Лейк Плесид през октомври.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички