Събличане с цената на златен медал (ВИДЕО)


Събличане с цената на златен медал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1742 0

Безпрезедентна санкция отнесе на европейското по лека атлетика в Цюрих шампионът на 3000 м с преп. Мехиедин Мекиси-Банабад (Фр). Той спечели убедително златния медал, но има неблагоразумието преминавайки последното препятствия да си съблече потника и да финишира размахвайки го в ръка. Правилникът обаче не позволява да се финишира без цялостния национален екип и също така без състезателен номер.

Малко след състезанието от испанския тим подадоха контестация срещу Банабад, която бе уважена от Жури д'Апел. Така златото отиде при Йоан Ковало (Фр), който финишира втори с 8:26.66 мин. Полякът Кристиан Залевски (Пол) вече е втори с 8:27.11 мин, а испанецът Анхел Мулера се качва на стълбичката с 8:29.16 мин. Най-добрият ни състезател в дисциплината Митко Ценов също получи бонус от дисквалификацията. Дебютантът на такъв форум се качи на девето място в крайното класиране с време 8:34,16 мин.

За Мекиси-Банабад гафът в Цюрих не е първия в кариерата му. През 2012-а на европейското в Хелзинки той се сби с талисмана на първенството, който се оказа 14-годишно момиче. По-рано същата година французинът налетя на съотборника си Мехди Баала който го провокира на Диамантената лига в Монако. Този инцидент му докара глоба от $5000 и обществено полезен труд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички