Световната ни шампионка по бокс Станимира Петрова сочи Мохамед Али за свой идол


Световната ни шампионка по бокс Станимира Петрова сочи Мохамед Али за свой идол

3851 0

Мечтата ми беше да стана актриса, но никога не съм го мислила сериозно. Това сподели пред Нова телевизия Станимира Петрова – актуален световен шампион по бокс в категория до 54 килограма. Която има рожден ден на 16 декември.

Петрова има поразителна прилика с героинята на Хилари Суонк от филма „Момиче за милиони”. „Гледах филма преди да започна да се занимавам с бокс, но не ме е запалило това”, сподели още тя. И с усмивка добави, че все още никой не я е канил да открива спортни площадки.

Оказва се, че Петрова дълго време се е занимавала с таекуондо – 15 години. Тя е европейски шампион в дисциплината, а от две години се занимава с бокс. И е категорична – за толкова кратко време е невъзможно да станеш шампион. Зад тези две години бокс стоят 15-те години таекуондо, които ми помогнаха много, казва Петрова.

Интересна подробност е, че в таекуондо играе с обратен гард, докато в бокса играе с прав гард. Обичам да играя с прави удари, обичам да скъсявам и дистанцията – да влизам постоянно отляво и отдясно, а след това веднага да се дръпна, разказва Петрова.

Като свой идол в бокса Станимира посочва Мохамед Али. „Летя като пеперуда, жиля като оса”, повтаря тя с усмивка любимата концепция на Али. Световната ни шампионка си призна, че не харесва стила на Майк Тайсън, но го счита за легенда на бокса.

Станимира тренира и редовно с мъже – случва се и мен понякога да ме ударят, не е проблем, казва тя. От психологическа гледна точка най-труден съперник на Световното първенство по бокс е била германска състезателка. Би ме на европейското първенство, но преодолях бариерата, обяснява Станимира. И добавя, че златният медал от Южна Корея е най-големият подарък за баща ѝ.

За мръсните игри в бокса Петрова казва, че предпочита да играе чисто. Има състезателки, които залагат на такива номерца, но аз съм против тези неща, категорична е тя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички