Стивън Хендри: Липсва ми да играя снукър


Стивън Хендри: Липсва ми да играя снукър
Снимка: БГНЕС

2386 0

"В последните 1-2 години коментирам снукър по телевизията и започва да ми липсва да играя. Така че възможности като тази, да играя снукър с един от най-добрите играчи в света, особено на място, на което не съм бил досега, бе една много добра възможност за мен", сподели легендата Стивън Хендри при първото си посещение в България, преди демонстративния мач с Рони О'Сълива в Пловдив, София, Варна и Бургас в началото на септември.

Мачовете efbet 11/30 ще се проведат в четири поредни дни - от 5 до 8 септември, а българските фенове на снукъра ще имат възможност да видят на живо две от най-големите легенди в историята на този спорт. На пресконференция в София днес Хендри сподели, че не се притеснява от ограничението от 30 секунди в мача и си припомни най-паметния си мач срещу О'Съливан.

"30 секунди е достатъчно време за мен. Мисля, че Рони ще спечели тъй или иначе, защото аз вече не играя, а той все още е един от най-добрите играчи в света. Дори и с хронометъра, той е фаворит, но 30 секунди са достатъчни за мен, въпреки че вече съм много стар. В последните 1-2 години коментирам снукър по телевизията и започва да ми липсва да играя. Така че възможности като тази, да играя снукър с един от най-добрите играчи в света, особено на място, на което не съм бил досега, бе една много добра възможност за мен. С Рони играхме един финал във Великобритания, благотворителен турнир, трябваха 9 фрейма за победа. Аз водех с 8-2, след което Рони изравни до 8-8 и в решаващия фрейм аз направих 147. Това е най-паметният ми мач с Рони", коментира шотландецът.

Според Хендри, Марк Селби може да доминира в снукъра още много години.

"Наистина мисля, че Марк Селби може да е номер 1 в света още 10 години. Не само защото той е страхотен играч, но и защото не виждам никой друг да оспорва позицията му. Джъд Тръмп печели по 1-2 турнира, но не го прави постоянно, Нийл Робъртсън не играе толкова добре, О'Съливан вече не печели толкова. Откъде ще дойде предизвикателството? Той може да бъде най-добрият играч в света още много години. Мисля, че е хубаво да има един доминиращ играч в спорта, във всеки спорт, защото така всички други трябва да станат по-силни, за да го стигнат."

Носителят на 7 световни титли смята, че в бъдеще може Китай да се превърне в най-голямата сила в спорта.

"Във Великобритания няма много млади играчи, на по 15-16-17 години, които имат потенциала да печелят световни титли в бъдеще. За момента всички млади таланти са от Китай. Може би след 10-15 години може би половината от топ 16 ще са китайци. Не мисля, че снукърът може да бъде олимпийски спорт. Няма достатъчно страни, които са на високо ниво - всички са или от Великобритания, или от Китай, и един австралиец. Не мисля, че хронометърът някога ще бъде въведен в ранкинг турнири. Това би променило целия спорт. Може би на 1-2 специални турнира, но за основните турнири не съм съгласен."

Президентът на Българската федерация по снукър Олег Велинов разкри подробности около организацията на мача между Хендри и О'Съливан.

"Със Стивън Хендри се запознах при втората ми визита в Англия за Мастърс и от тогава непрекъснато се чуваме и си говорим, че трябва да направим мача, но по различни обстоятелства това не се случваше. В крайна сметка времето дойде и мисля, че в най-правилния момент направихме както се казва, кулминацията на всички мачове, които сме правили до момента. По-скоро изпитвам малко страх какво трябва да направим след това, защото правим мача, който е мечта за всички зрители. Има коментари във Фейсбук - кога ще видим такъв мач и в Англия? Просто защото Рони и Хендри на едно място е уникално събитие", каза Велинов.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички