Станка Златева: Стара съм за медали


Станка Златева: Стара съм за медали

2327 0

Най-добрата българска състезателка по борба в последните години Станка Златева призна, че не може да се бори за медал от всяко състезание.

"Не съм вече първа младост", обяви пред "България Днес" петкратната световна шампионка.

Националката вече започна подготовка за новия сезон. Усилията на звездата ще бъдат насочени към световното първенство. Шампионатът ще се проведе в Лас Вегас през септември. Златева ще участва и на европейското първенство в Баку.

"Все още не знам как ще протече подготовката - сподели трикратната Спортист щ1 на България. - Като за начало ще тренирам със Симеон Щерев в Азербайджан. След това ще продължа в България. За момента се готвя в София. Пикът на формата ми трябва да е по време на световното. Там ще бъдат раздадени първите квоти за олимпиадата в Рио."

Станка все още мечтае един ден да се качи на най-високото стъпало на олимпийския подиум.

"Голямата ми цел е олимпийското злато - заяви Златева, която има два сребърни медала от най-големия спортен форум. - Вече ще ми е много по-трудно, защото не съм на 20 години. Преодолях болните амбиции към олимпийската титла. С времето започнах да преценявам по-добре нещата. На всяка тренировка се раздавам сто процента, защото знам, че всичко се постига с много труд."

Златева не е обидена, че не попадна в класацията за спортист №1 на България. Тя спечели приза през 2007, 2010 и 2011 г.

"Нормално беше да не попадна в нея - каза вихрушката от Крушаре. - Не направих нищо запомнящо се през 2014 година. - Не заслужавах да попадна там."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички