Станка туриша наред на "Дан Колов - Никола Петров"


Станка туриша наред на "Дан Колов - Никола Петров"
Снимка: БГНЕС

1735 0

Станка Златева грабна титлата в кат до 75 г. от турнира ро борба "Дан Колов - Никола Петров", като спечели всичките си схватки с технически туш.

Първите си две съпернички Сабире Алиева (Азербаджан) и Мария Селмайер (Германия) тя отказа с по 10:0, а на финала шесткратната световна шампионка прегази туркинята Ясемин Адар с 9:0.

"Малко бях притеснена, защото това ми е първа среща с турската състезателка", призна Златева. "Но и публиката много ми помогна. Тук имам много приятели и когато се боря пред българските зрители се чувствам много добре, а и атмосферата в залата беше невероятна", добави тя.

С титла ликува и Даниел Александров в класическия стил. На финала при 80-килограмовите той надви Мохамед Мостафа (Египет) с 6:0.

В свободния стил при 57-килограмовите шампион стана Владимир Дубов. В решителната схватка световният и европейски вицешампион за 2013-а се наложи над иранеца Реза Атри с 6:1.

"Това е първата ми победа над иранец и съм много щастлив", каза Дубов. "Посвещавам успеха на всички, които ме обичат в България", каза още той..

Утре надпреварата продължава от 8,30 часа. Финалите са от 15,30 часа, след което ще бъдат обявени и носителите на златните пояси на Дан Колов и Никола Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички