Станка сменила Левски за повече пари и жилище


Станка сменила Левски за повече пари и жилище
Снимка: БГНЕС

1436 0

Станка Златева смени досегашния си клуб Левски с бургаския Черноморец заради по-висока заплата и тристайно общинско жилище. След едномесечни преговори трансферът бе финализирана преди ден, пише вестник "Труд".

"Отдавна искахме да привлечем шампионката - каза президентът на Черноморец Стефан Георгиев. - Кметът Димитър Николов е отворен много към спорта и също настояваше за това. Неслучайно 2 години бяхме домакини и на турнира "Дан Колов". При нас са още бронзовият олимпийски медалист Кирил Терзиев, както и Николай Паслар, който работи като треньор. И двамата също ползват общински жилища. Заплатата, която даваме на Станка, също е много добра, но размерът е фирмена тайна. Така че тя е при нас заради условията, които предложихме, а не заради гадже, както се изписа в жълтата преса. Но ако си намери мъж тук, защо да не остане в Бургас..." Първото състезание за Златева за новия клуб ще е световното през септември в Ташкент.

Левски не е искал трансферна сума за петкратната световна и 6-кратна европейска шампионка. Тя обаче остава военизирана към МВР.

"Договорихме се след като приключи състезателната си кариера, да се върне в Левски - дали като треньор или като ръководител, ще видим", обяви изпълнителният директор на "сините" Георги Стоичков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички