Станислав Ангелов пред Efirbet: Лудогорец обезкървява всеки, който се появи на родния фронт


Станислав Ангелов пред Efirbet: Лудогорец обезкървява всеки, който се появи на родния фронт
Снимка: БГНЕС

3514 0

Станислав Ангелов - Пелето е част от един от най-силните отбори на Левски в историята, който достига до ¼-финал за Купата на УЕФА и става първият наш тим, участвал в групите на Шампионската лига. Със „сините“ Ангелов е трикратен шампион на България, четири пъти носител на Купата и два пъти на Суперкупата.

В интервю за Efirbet.com Станислав Ангелов коментира мрачното настояще на Левски и изразява мнение какво трябва да се направи, за да произвеждаме футболисти и защо Лудогорец е загубил игровия си блясък.

Г-н Ангелов, само тежкото финансово положение ли е причина за нулевия сезон на Левски?

Финансовото състояние оказа сериозно влияние, но все си мисля, че имаше възможност за по-добро представяне и за по-предно класиране.

Напролет в някои мачове се видяха и хубави неща в играта на Левски. Има ли основа, върху която да се надгражда?

Не смятам, че има, защото няма ядро. Налагат са млади играчи, но те още не се напълно готови, не са изградени, за да съставят това ядро и ако се стоварят всички очаквания върху плещите им, може да им се повлияе негативно на израстването.

Имате ли усещане, че Левски не случи на чужденци?

Левски не за първи път не случва на чужденци. Но не мисля, че парите са определящи, тъй като се знае, че когато се привлича чужденец, той трябва да превъзхожда българите в състава. Има си хора, които отговарят за селекцията, те трябва да поемат отговорността.

Могат ли младите да тласнат Левски нагоре?

Те имат страхотни качества, но трябва да има вяра и търпение към тях, и да се подкрепят, за да продължават да се развиват във вярната посока и да се доизграждат.

Наско Сираков е силна фигура. Ще успее ли извади Левски от кризата?

Сам човек, колкото и голяма личност да е, не може да се справи. Нужни са екип и организация. Наско е далновидна личност и знае какво трябва да прави. Сигурно е, че има план.

Разговарях и с други бивши играчи на „сините“, които смятат, че след като на първо място е погасяването на задълженията и отборът не може да си постави високи цели, е по-добре да го води български треньор? 

Какво значи да няма цели? ЦСКА също няма, но българин им е треньор. Левски винаги трябва да има сериозни цели, без значение в какво състояние се намира, и щом най-големите му успехи са постигнати с български треньори, може да се заложи на българин.

Кое е по-правилно в момента – Левски да продължи да изчиства дълговете, но да участва на олимпийския принцип в първенството или да обяви несъстоятелност и задълженията да отпаднат?

Не мога да приема да се заличи историята, а доколкото съм запознат, дори и при несъстоятелност ще има дългове и трябва да се изготви оздравителен план. Не бива само да се оправдаваме с финанси и задължения. Левски разполага с качествата и възможностите да си поставя и постига по-високи цели и в това състояние, защото е голям клуб и голямо име.

Г-н Ангелов, хареса ли Ви отминаващото първенство?

Хареса ми първенството, имаше интересни мачове. Аз съм за този формат, ВАР също влезе и ще е от помощ.

Нормално ли е обаче да се вземе решение дали ще има изпадащи или не след края на сезона?

Има си хора в БФС, които вземат решенията. Неприятно е, че един ден вземат едни решения, а после ги отменят. Но тези, които го правят, носят и отговорността. Сега обаче в БФС са се събрали хора, които не управляват правилно и професионално, и това не е добре за родния футбол.

Отбори като Локомотив (Пд) и Арда са светъл лъч в българския футбол, но защо качеството продължава да е ниско?

Хубаво ще е, ако има повече такива отбори в провинцията като Локо и Арда. Иначе, за да се повиши качеството, трябва да се произвеждат футболисти, да се инвестират време, търпение и пари в млади български играчи, за да се доизграждат. Не трябва само да разчитаме на чужденци, които идват и си тръгват, а някои печелят от тях.

Как ще обясните една неприятна тенденция – имаме кадърни юноши, които правят фурор в своята възраст, но когато стигнат до мъжете, спират да се развиват или приключват с големия футбол?

Това е проблем на хората, които работят с тях. Структурната организация и регулационните планове не са изрядни. Наредбата също не е устроена така, че да се работи правилно с младите и да се развива докрай техния потенциал.

Защо от години при Лудогорец има отстъпление в играта, а никой не успява да го детронира?

Лудогорец се е самоизолирал и обезкървява всеки, който се появи на родния фронт. Липсата на конкуренция му пречи да поддържа постоянно добро игрово ниво и това се отразява на представянето му в Европа. Лудогорец беше по-силен, когато ЦСКА и Левски бяха по-силни, поставяха го под напрежение и му оказваха по-сериозна съпротива.

Националният отбор вече се обновява. Какви трябва да са реалните ни очаквания до края на световните квалификации и следващите за европейското?

Трябва да снижим гордостта си и да започнем от най-ниското ниво. Да се налагат търпеливо и внимателно младите, но да не се прибързва с тях, тъй като ще рискуваме да ги унищожим. Трябва и постепенно да се надгражда.

 

Източник: https://efirbet.com/

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички