Стаменова стигнала до златото с възпалено рамо и разкъсани сужохилия


Стаменова стигнала до златото с възпалено рамо и разкъсани сужохилия

1904 0

Станилия Стаменова спечелила световната си титла на 200 метра едноместно кану с болки в рамото, сподели самата тя на стената си във "Фейсбук".

"Подготовката ми мина добре. Имам проблеми с рамената. Дясното ми рамо е възпалено и има съмнение за разкъсани сухожилия и възпален хрущял, но въпреки болката успях да направя една добра подготовка", разкри шампионката.

"До момента световните титли са печелени само от състезателки от Канада и това е първата титла, която е за състезателка от друга държава, затова е с много голяма тежест. Това се води олимпийска дисциплина, защото в Токио 2020 г. ще присъства в програмата. За смяна на дисциплината сега не мога да кажа, защото трябва да сменя лодка и да отида в каяка, за да спечеля квота за игрите в Рио през 2016-та, а това е много трудно, но нищо не се знае", каза още тя.

"16 години отдадени на спорта, 5 години в кану-каяк, много треньори по пътя си, на които дължа изграждането ми като характер и спортист. Имам честта да съм работила и да познавам светила на българския спорт, които са били пример за мен! Радостни от постигнатото, нека си пожелаем повече здраве и късмет за напред", гласи още написаното от Станилия.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички