Сребърната ни медалистка от Рио отказа парична премия


Сребърната ни медалистка от Рио отказа парична премия
Снимка: Getty Images/Guliver

1603 0

Сребърната ни медалистка от Рио 2016 Мирела Демирева е отказала да получи премия от своя клуб Берое за постигнатите постижения.

Пред BGathletic.com лично президентът на старозагорския тим – Иван Колев сподели новината. „Вярно е, че Мирела отказа да получи премията си от клуба за успехите си през тази година – за сребърните медали от европейското и олимпийските игри”, заяви Колев, но отказа да уточни за каква сума става дума.

На Демирева било предложено парите да й бъдат отделени за обучението и пребиваването й в Холандия, или пък да ги получи на разсрочено плащане или пък цялата сума наведнъж.

Героинята от Рио 2016 гони още по-големи резултати

„Така е. Мирела бе много категорична. Тя каза, че получава достатъчно пари и не иска тази награда. Зная, че тя живее много обикновено, вози се с колело и няма големи разходи. Радвам се, че получи хубав велосипед от почитатели преди няколко седмици. Мирела обаче предложи нейната награда да отиде за детско състезание или за турнир на скок височина в Стара Загора през лятото на 2017-а. Така и ще направим”, призна Иван Колев.

Президентът на старозагорския клуб уточни, че те правят детски състезания и затова ще уважат желанието на Мирела - да направят турнир. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички