Спрените обществени поръчки удариха и спорта


Спрените обществени поръчки удариха и спорта
Снимка: БГНЕС

844 0

Премиерът Бойко Борисов е поискал прекратяване на обществени поръчки, сред които има свързани с реконструкция и строителство на спортни обекти. Сред тях личи и тази за ремонта на Зимния дворец в София.

„Утре съм разпоредил да спрем обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец в София. Там няма извършено престъпление, но може да се направи по-добре“, заяви Борисов пред репортери.

Община Бургас прекрати обществената поръчка за проектиране и изграждане на "Спортен комплекс с покрит басейн" в града. Според официалната позиция на местната администрация, до мярката се стигнало, тъй като нито един от участниците не се вместил в рамка за поемане на дълг от близо 12 млн. Лева, информира Dariknews.bg.

Кандидатствалите фирми са подали оферти с по над милион лева над определената финансова рамка. Поради тази причина Община Бургас смята, че има обективно обстоятелство за прекратяване на процедурата, се казва в официалното становище на администрацията в морския град. Нова обществена поръчка ще бъде обявена до няколко месеца, а параметрите по нея ще бъдат променени.

Проектът за Спортния комплекс в жк "Славейков" със закрит басейн и игрище за футбол трябва да бъде реализиран с поемане на общински дълг от почти 13 млн. лева. Идея която съветниците в Бургас вече са одобрили.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички