Сливен се присъедини към 5kmrun


Сливен се присъедини към 5kmrun
Снимка: 5kmrun.bg

1390 0

Сливен е поредният град, който става "сателит" на организираните бягания 5kmrun. Състезанията, които традиционно се провеждат в София, Пловдив, Варна и Бургас, вече ще се провеждат и в редица други по-малки градове, в които има бягащи ентусиасти, жадни за спорт на открито.

От началото на тази година организарите на 5kmrun стартираха нова инициатива за провеждането на регулярни 5-километрови бягания в по-малки населени места в страната. Разград, Търговище, Димитровград и Несебър вече се присъединиха към популярната верига за организирани бягания, а към тях се включва и Сливен.

Сливен има големи традиции в организираните бягания. От тази събота (30 януари) жителите на града ще могат да се включат за пръв път и в 5kmrun. Състезанието е с начален час 10:00, а стартът ще бъде даден пред лекоатлетическата зала "Васил Левски". 5kmrun Сливен ще се провежда всеки уикенд и е напълно безплатен за всеки желаещ.

Организатори на бягането в Сливен са Костадин Новаков и Ваня Новакова. Те са състезатели по ориентиране в местния клуб "Сини камъни", а в последните години участваха в организацията на състезанията "3/5км рън" и "Планински маратон Сливен".

5kmrun е най-голямата верига за организирани бягания в България. От създаването й до днес са участвали над 22 000 души. Навъртеният километраж в бягане наближава 1 милион. Рекордният брой участници на едно състезание е 506. 5 километра е подходяща дистанция както за начинаещи, така и за напреднали, които обичат да бягат сред природата.

Повече информация за 5kmrun може да откриете на техния сайт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички