След светкавичния нокаут Кубрат Пулев оценен високо от "Библията"


След светкавичния нокаут Кубрат Пулев оценен високо от "Библията"

1682 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев беше оценен много високо от реномираното издание "boxrec", което мнозина наричат боксовата "Библия". След последните битки на ринга, медията излезе с актуализирано класиране, според което Кобрата се намира в топ 5 на най-добрите боксьори в тежка категория на този спорт.

Това определено е добра новина за българина, който се надява през 2016 година да може да атакува една от големите титли в профи-бокса, след като преди малко повече от година загуби статута си на претендент след загуба от Владимир Кличко.

В момента Пулев е под №5 в класацията, което му дава шансове дори да е сред претендентите за овакантената от Тайсън Фюри световна титла на IBF. Британецът загуби титлата служебно, след като предпочете да се изправи в мач-реванш срещу Владимир Кличко, вместо да изиграе мач срещу претендента, определен от IBF.

Иначе самият Фюри е под №1 в обновената класация, като след не го е Владимир Кличко. Тройката се допълва от Александър Поветкин, а Донтей Уайлдър (шампион на WBC) е на 4-а позиция.

Кубрат Пулев завърши силно годината, след като в рамките на последното тримесечие записа две победи при завръщането си на ринга, а втората дойде с нокаут още в първия рунд срещу американеца Морис Харис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички