Скандал беляза турнира по фехтовка в Шумен


Скандал беляза турнира по фехтовка в Шумен

2001 0

Скандал беляза първия кръг от турнира за Купата на България по фехтовка в Шумен. Рапиристите на столичния клуб "Витоша" бяха изключени от участие в състезанието. Мотивът на организаторите от клуба по фехтовка "Шумен" за това е бил нередовно платена такса за картотеки. Ръководството на "Витоша" обаче твърди, че състезателите им са са отстранени без причина, като вътрешно разчистване на сметки.

"Поискахме по официален път информация защо рапиристите ни са извадени от стартовата листа. Беше ни отказан не само официален отговор, но и дори приемане на писменото ни искане за информация", съобщиха от "Витоша.

Клубът вече е заплашил организаторите със съд за пропуснати ползи, както и че ще сезира спортното министерство за случая. От управата на фехтовален клуб "Витоша" предполагат, че състезателите им са били извадени от турнира като вътрешно разчистване на сметки. Преди дни седем клуба са били изключени от федерацията по фехтовка, което според тях е станало незаконосъобразно. "Витоша" е един от клубовете, които са подкрепили подписката за свикване на Общо събрание във федерацията и избор на ново ръководство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички