Синът на Самаранч идва в София в края на ноември


Синът на Самаранч идва в София в края на ноември
Снимка: БГНЕС

1633 0

Хуан Антонин Самаранч-младши се очаква да пристигне в София, където от 28 до 30 ноември ще се проведе редовно заседание на конгреса и борда на световната централа по модерен петобой.

Испанецът, който е и член на МОК и първи вицепрезидент на международната федерация по модерен петобой е заявил своето присъствие у нас за събитието. Сред участниците ще бъде и шефа на централата д-р Клаус Шорман, който миналия месец беше в България по случай 90-годишния юбилей на БОК. Много известни имена от модерния петобой в световен мащаб идват в София заради конгреса, като част от гостите са Дмитрий Сватковский - олимпийски шампион от, президент на Европейската конфедерация по модерен петобой и политик в Русия, основателят на Олимпийския комитет на Казахстан Тимур Досинбетов, медалистката от Атина 2004 Джоргина Харланд от Великобритания и други.

"Изключителна чест за България е да бъде домакин на такъв форум. Това е престиж за страната ни в световен мащаб. Пристигат най-големите имена и ще направим така, че да останат с отлични впечатления от София и ние като организатори. Ще поканим и политическия елит на страната начело с президента Плевнелиев и премиера Борисов. Разбира се и новия спортен министър Кралев и шефката на БОК Стефка Костадинова. Гостите ще бъдат посрещнати със специална програма за добре дошли в България на 28 ноември от 19,30 в хотел Хилтън", заяви президентът на българската федерация по модерен петобой Андрей Кузманов.

По време на форума ще бъдат разисквани нови решения за правилата на модерния петобой, както и дискусии по актуални теми, въпроси и проблеми на спорта преди Олимпийските игри в Бразилия през 2016 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички