Шведски гигант подгрява мача на Кобрата


Шведски гигант подгрява мача на Кобрата

1259 0

197-сантиметровият шведски професионален боксьор в тежка категория Ото Валин е най-интересният участник в подгряващите мачове преди двубоя на Кубрат Пулев и Самюел Питър в зала „Арена Армеец" на 3 декември. Българско-нигерийският сблъсък е за Интерконтинентал-ната титла на Световната боксова асоциация.

26-годишният Валин попадна в плановете на „Зауерланд" - промоутърската агенция на Пулев, след като планираният му бой с Юджийн Хил пропадна. Срещата трябваше да се състои на 9 декември в шведския град Ньошопинг. Заради отмяната му Валин ще трябва да се изправи срещу нов съперник 6 дни по-рано. Интересното е, че Хил не получи разрешение да пътува до Швеция, тъй като не плащал вноските по издръжката на детето си. Така на 3 декември в София Валин ще се боксира с 35-годишния бразилец Рафаел Зумбано Лав, информира "24 часа".

197-сантиметровият Валин има 16 мача на професионалния ринг в тежка категория, като постигна победи с нокаут във всеки един от тях. Активът на неговия съперник е 39 победи (32 с нокаут), 13 загуби и 1 равенство.

„Зумбано Лав е силен опонент. Виждал съм го преди и е успявал да се справи с доста силни боксьори. Боксирал се е срещу Шанън Бригс, Ерик Молина и Чарлс Матин, затова мисля, че ме очаква тежък двубой. Въпреки това съм уверен. Просто излизам на ринга и взимам победата, като се старая да изглеждам добре, докато го правя", обясни Валин.

Неговият мач, както и основният - на Кобрата с Питър, са част от „Нощта на шампионите". Тя започва от 20 ч на 3 декември в „Арена Армеец".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички