Шерика Джаксън изравни петото най-добро постижение за всички времена в спринта на 100 метра (ВИДЕО)


Шерика Джаксън изравни петото най-добро постижение за всички времена в спринта на 100 метра (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1048 0

Сребърната медалистка от Световното първенство по лека атлетика - Шерика Джаксън, постигна най-добър резултат в света за сезона в спринта на 100 метра по време на националното първенство на Ямайка.

Джаксън записа време 10.65 секунди, изравнявайки по този начин петото най-добро постижение при жените за всички времена!

Това е втора национална титла в дисциплината за сприньорката, която си осигури и квота за Световното първенство в Будапеща (Унгария), което ще се проведе между 19-и и 27-и август.

28-годишната Джаксън, която е и световна шампионка на 200 метра, изпревари Сашалий Форбс, която завърши за 10.96 и Наташа Морисън с 10.98 секунди. Тя бе изненадана да научи, че е записала петия най-добър резултат за всички времена и заяви, че разликата е дошла от добрия старт:

"През миналата година казах, че един от основните ми проблеми е стартът. Мисля, че днес се справих. Свърших много добра работа", заяви Шерика, цитирана от "Reuters" и подчерта, че има какво още да подобрява за Световното първенство в Будапеща: "Знам, че имам силен завършек на спринта, но трябва да работя още".

*Световният рекорд на 100 метра при жените се държи от покойната Флорънс Грифит-Джойнър (САЩ) - 10.49. Второто най-добро време е на Илейн Томпсън (Ямайка) - 10.54. Трета в тази класация е Шели-Ан Фрейзър-Прайс (Ямайка) - 10.60. Четвърта се нарежда Кармелита Джетър (САЩ) - 10.64. Под №5 вече са Шерика Джаксън (Ямайка) и Марион Джоунс (САЩ) - 10.65!

Ето и ВИДЕО от спринта на Шерика Джаксън:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички