Шампионът назова момента, в който е разбрал, че е време Кличко да се откаже


Шампионът назова момента, в който е разбрал, че е време Кличко да се откаже
Снимка: Getty Images/Guliver

1396 0

Световният шампион в тежка категория на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър е категоричен, че е време Владимир Кличко да се откаже от боксовата си кариера.

Най-добрият американски боксьор сподели мнение, че в момента украинецът е като Коби Брайънт - легендата на Лос Анджелис Лейкърс, който проточи прекалено дълго отказването си от баскетбола, въпреки че беше на светлинни години от това, което показваше на паркета до 2012 година.

Уайлдър смята, че ако продължи да се боксира, Кличко рискува да загуби статута си на една от най-големите легенди в този спорт.

"Кличко има нужда от време, за да премисли всичко  трябва да се замисли колко точно иска реванш срещу Джошуа. Когато не продължи да натиска Джошуа след нокдауна в 6-ия рунд, за мен беше ясно, че е време да приключи своята кариера", каза Дионтей пред "Boxingtalk".

"Ако Еманюел Стюърд беше тренирал Кличко, срещата щеше да е приключила. В момента ситуацията в Владимир е същата, каквато беше с Коби Брайънт. Обръщам се към Кличко и го призовавам да остави бокса. Владимир, не губи своето наследство. Ти си бъдещ член на залата на славата, бъдеща легенда. Много шампиони загубиха тези неща и на мен ми е жал за тях, допълни американският боксьор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички