Сгащиха американска лекоатлетка с допинг, отнесе сериозно наказание


Сгащиха американска лекоатлетка с допинг, отнесе сериозно наказание
Снимка: Getty Images

1510 0

Американската състезателка в скока на височина Иника Макферсън бе  наказана на 16 месеца от Американската арбитражна асоциация, след като е дала положителна допинг проба за вещество фуросемид. Това е и нейното второ наказание за допинг в кариерата на участничката на Олимпийските игри в Рио през 2016 година.

Въпросното вещество се използва за намаляване на откриването на някои допингови агенти като анаболни стероиди. Пробата е дадена от 36-годишната лекоатлетка през юни изминалата година.

Отстраняването се прилага и от Антидопинговата агенция на САЩ (USADA) и премахва всички нейни резултати и награди от периода.

Макферсън се защити, заявявайки, че нейното нарушение е резултат от употребата на рецепта за предписано за друго лице лекарство, като е смятала, че това е разрешено противовъзпалително лекарство. Нейните мотиви бяха приети и така наказанието беше намалено от две години на 16 месеца.

Не за пръв път Макферсън е замесена в допингов скандал. През 2014 година тя дава положителна проба за бензоилекгонин, основният метаболит на кокаина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички