Сезонът на Дунав Русе до момента в цифри


Сезонът на Дунав Русе до момента в цифри
Снимка: Pixabay

1265 0

Драконите от Русе продължават своята основна мисия – създаването на легитимен и опитен отбор, който да продължи експанзията напред във Втора лига и евентуално до професионалното първенство. Като тим с доста сериозна история - пълна информация за ФК Дунав може да намерите тук – е много разочароващо да го открием в аматьорската лига. Това също не трябва да ни изненадва, професионалният спорт изисква  доста сериозни и високи инвестиции, а към това трябва да добавим наличието на база, добър треньор и стратег, както и скаути за привличането на нови футболисти. Ако това не е налично, школата задължително трябва да се подобри и да създава бързо нови таланти.

С тези факти и оглед на редицата проблеми, които изникнаха в последните няколко години, драконите играят завидно добре. Достатъчно е да погледнете настоящия тим и да забележите как в момента голямото присъствие на играчи е предимно от школата. Това е не само добра новина, но и инвестиция в националния отбор, стига най-накрая да видим трезва мисъл и правилен подбор. Русенци могат да се наслаждават и на още една добра новина – тимът се справя повече от отлично в редица отношения и до този момент се намира в челните позиции, като един особен рекорд ще бъде и фактът, че е успял да направи серия от 13 победи.

Головата разлика е също впечатляваща, което спокойно може да ни подсказва, че ръководството работи в правилната посока – завръщането към професионалния футбол. Тук трябва да запомним, че подобни маневри не се случват за един ден, впрочем не се случват и за една година. В момента се работи върху създаването на здрава основа, а ако обърнем внимание на статистиката, драконите разполагат с отбори на всякаква възраст и работят много по привличането на младежи, с които да попълват селекцията.

На далечното второ място ще открием присъствието на Лудогорец III и тук няма изненади, все пак тимът разполага с достатъчно средства, за да играе в трите лиги и да работи в същата посока. Най-вероятно в момента русенци са повече от доволни с представянето на своя градски тим, който така или иначе работи само с финансиране от общината и някой друг спонсор, милеещ за златната история на тима.

Това далеч не трябва да бъде обезкуражаващо, защото все пак говорим за някаква форма на независимост, която в бъдеще време ще повлияе положително. Още по-добрата новина е, че ако до края на сезона се привлекат спонсори, завръщането във Втора лига няма да е толкова трудно, но на този етап откриваме, че финансовите постъпления за правенето на тази маневра, освен ако не се добави покана при преминаването, тимът може да остане за още една година, но времето ще покаже какво наистина можем да очакваме от драконите.

На този етап просто няма място за критики, а и не можем да имаме по-високи изисквания от тим с млади играчи, пред които всички врати се отварят бавно и сигурно. Освен това аматьорската лига се превърна в единственото място, където чистият футбол не се влияе от финанси и допълнителни средства – такива просто няма или са достатъчно ограничени. Надяваме се, че до края на сезона, Дунав ще продължи да показва тази класа и в следващите години ще заеме достойното си място сред фаворитите в професионалното първенство. Не искаме това да се случва бързо, поради простата причина, че вече видяхме как се справят някои други отбори при бързото преминаване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички