Сестри Стоеви спечелиха Откритото първенство на Русия


Сестри Стоеви спечелиха Откритото първенство на Русия

1046 0

Златните сестри Габриела и Стефани Стоеви спечелиха Откритото първенство на Русия по бадминтон, което се проведе във Владивосток и бе от категория Гран при (50 000 долара награден фонд).

Водачките в схемата не загубиха гейм по пътя към титлата. На финала Стоеви надиграха вторите поставени Йохана Голишевски и Карла Нелте от Германия с 21:15, 21:17 след 39 минути игра. Така Габриела и Стефани взеха реванш от съперничките за загубата на финала в Гран при турнира в Рио де Жанейро миналата година. За шампионките от Баку това е втори успех в състезание от тази категория след титлата в Глазгоу в края на 2014 година.

"Добре играхме, бяхме по-зрели тактически от германките, които са сериозни съпернички. Запазихме пределна концентрация до последната точка. Щастливи сме от победата", заяви по-голямата сестра Габриела Стоева.

"Това беше третото ни участие във Владивосток и се радвам, че този път си тръгваме със златните медали. Тренирахме много с нашия наставник Гюнтер Хубер преди състезанието и това си каза думата", допълни Стефани Стоева.

През този сезон най-добрата българска двойка вече има четири титли от турнирите в Орлеан през март, в Мадрид през май, от Европейските игри в Баку през юни и спечелената днес в Русия. За успеха българките вземат 5500 точки за световната ранглиста, където са №16 в момента, но следващия четвъртък ще се изкачат до 14-ото място в новата класация.

Утре сестри Стоеви заминават за Индонезия. Там те ще се аклиматизират и подготвят за Световното първенство в Джакарта, което започва на 10 август. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички