Сестрата на Боян: Може върхът да го е задържал, защото го е подценил


Сестрата на Боян: Може върхът да го е задържал, защото го е подценил
Снимка: принтскрийн

2094 0

"Може Шиша Пангма да е решил да го задържи, защото е подценил сложността на този връх". Такова предположение изрази сестрата на Боян Петров Александра в ефира на "Нова телевизия". Майката Ангелина обаче е категорична, че той не подценява нищо в планината. "Той нищо не подценява, много е методичен, много отговорен”, посочи тя.

"Всеки ден ставам с мисълта, че той ще продължи да живее, че се е скатал в някоя цепчица, сгушил се и мисли за нас, както ние мислим за него”, каза Александра Петрова. Майка му също всяка сутрин се буди с мисълта, че Боян е успял да оцелее. И двете са категорични, че няма да се предадат, докато не чуят "лошата новина”.

Близките му споделят, че преди да тръгне на експедиция никога не го изпращат. Трудно било. Но задължително го посрещат. "Когато заминаваше, ми се обади по телефона. Пожелах му на добър час. И му казах, че когато бавно ходиш, бързо стигаш”, споделя дядото Боян Ничев.

По план алпинистът ни трябвало да се върне на 28 май - рождения ден на сина си.

"Шерпите – аз много им вярвам, че познават планината. Някъде може да има склон, където Боян да се е приютил. Чувството му за съхранение е голямо. Тъжното е, че измина много време”, допълни сестра му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички