Сензация: Юсейн Болт загуби последното индивидуално състезание в кариерата си


Сензация: Юсейн Болт загуби последното индивидуално състезание в кариерата си
Снимка: Guliver/GettyImages

6669 0

Хегемонията на  Юсейн Болт в спринта на 100 метра приключи, и то в последното индивидуално състезание в неговата кариера. Ямайският феномен загуби финала в дисциплината от големия си съперник Джъстин Гатлин, който се окичи със златото 12 години след последната си победа.

Единственият финал, който Болт загуби от Олимпийските игри в Лондон, беше през 2011 година, когато той беше дисквалифициран във финала заради фаулстарт. Сега обаче Гатлин го победи, а Болт дори финишира на 3-о място, след като беше изпреварен и от Кристиан Колман.

ФИНАЛЪТ

Болт излезе на пистата под лего напрежение, а заради времето си беше поставен в 4-и коридор - точно до Кристиан Колман, който даде най-добро време в полуфиналите.

Ямайският спринтьор стартира слабо от блокчето за трето поредно състезание В Лондон и това му попречи да спечели златото. Той беше сред последните на 30-ия метър и, въпреки че навакса изоставането си, стигна едва до 3-о място.

Изненадващият победител Джъстин Гатлин направи феноменално бягане, печелейки златния медал 12 години след първата си световна титла. За пръв път той спечели и състезание срещу Юсейн Болт, но феновете в Лондон го освиркаха жестоко. Той тръгна от тежък коридор (7-и) и никой не го слагаше в сметките дори за разпределянето на медалите, но понеслият два пъти наказание заради допинг американец съумя да спечели.

ПРЕДИ ФИНАЛА

Болт записа победа в квалификациите за полуфинала, но имаше оплаквания от пистата, както и от стартовите блокчета. Въпреки това не се очакваше той да има проблеми в полуфиналите, но той допусна поражение в тях.

Въпреки че беше един от двамата, които "слязоха" под 10 секунди в полуфиналите, той загуби последната полуфинална серия от Кристиан Колмън - американецът с най-добро време за сезона.

В последното си бягане той ще срещне единственият, който успя да го победи, макар и след дисквалификация, на Световно първенство - Йохан Блейк, големият съперник през годините Джъстин Гатлин и вече споменатият Колмън, който е бъдещата голяма звезда на САЩ в спринтовите дисциплини.

Финалът може да гледате тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички