САС казва за щангистите ни до края на януари, шансовете - високи


САС казва за щангистите ни до края на януари, шансовете - високи

1269 0

Спортният арбитражен съд ще се произнесе по жалбата на Българската федерация по вдигане на тежести относно изключването на състезателите ни от участие в Олимпийските игри в Рио през 2016 година до края на януари. Това съобщи руското издание "Р-Спорт".

През ноември Изпълнителният комитет на Международната федерация по вдигане на тежести отстрани България от участие на Игрите в Рио, заради нарушаване на антидопинговите п;равила от някои спортисти. При това, страната ни получи забрана да се състезава на юношеските Олимпийски игри през 2018 г., а федерацията ни бе глобена с 500 000 долара.

"Шансовете на българските щангисти да участват на Игрите в Рио де Жанейро са много високи, защото наказанието е в противоречие с правилата на Международната федерация по вдигане на тежести", обяви адвокатът на Българската федерация Борис Колев.

През март международната федерация съобщи, че 11 български спортисти - осем мъже и три жени, са временно отстранени от състезания, заради наличието на забранено вещество в пробите им. По-късно стана известно, че станозолът е попаднал в организма на тежкоатлетите ни с хранителна добавка, замърсена с веществото по време на производствения цикъл. Асен Мурадов, Ферди Назиф, Владимир Урумов, Стяон Енев, Деян Минчев, Надежда Мей Туй Нгуен и Мая Иванова бяха дисквалифицирани за 9 месеца.

Бившият европейски шампион Демир Демирев, шампионът на Европа за 2014 г. Иван Марков, както и Ивайло Филев и Милка Манева бяха дисквалифицирани за 18 месеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички