Сарафа се качва отново на ринга на 28 юли


Сарафа се качва отново на ринга на 28 юли

1386 0

Серафим Тодоров има готовност да се завърне на ринга още през този месец, пише "Меридиан мач". Това може да стане на боксово шоу, което ще се състои на 28 юли в София. Все още не е ясно кой ще бъде неговият съперник.

Ветеранът, който наскоро навърши 46 години, тренира усилено в Пазарджик. Той се готви под наставленията на Цончо Колев. Специалистът дълги години беше част от щаба на американската боксова легенда Бърнард Хопкинс, който държи рекорда за най-възрастен световен шампион в историята.

„Истина е, че Серафим се завръща", потвърди Колев. „Всичко това е резултат от шума, който се вдигна покрай последния мач на Флойд Мейуедър. Реално към този момент шансовете двамата да се срещнат са много малки, но нашата цел е да ударим американеца на емоционално ниво. Той иска да се оттегли непобедим. Единственият мач, който със сигурност му тежи, е загубата на олимпийските игри в Атланта '96 от Серафим Тодоров. Флойд казва, че ще се оттегли през септември, но това не ми се вярва", коментира още Колев на страницата на Сарафа във Фейсбук.

Цончо Колев заедно с мениджъра на Серафим Тодоров - Боби Даскалов, вече са задвижили всички възможни механизми. В момента тече усилена кореспонденция с американски промоутъри и мениджъри, които да съдействат за срещата.

В същото време Сарафа се е хванал много сериозно с връщане на старата си форма, която го изведе до 3 световни и 3 европейски титли. Той направи и кратка професионална кариера, в която записа 5 победи и 1 загуба. Неговият последен мач беше преди 13 години.

„Имаме обаждания от Лугано и от бившите руски републики, които се интересуват да организират мач на Тодоров", обяви Колев. „Надявам се да направи 2-3 двубоя през 2015-а. Ще има боксови мачове в София към края на месеца. Не знам дали ще е готов, за да се завърне дотогава, но ако се чувства добре, ще се пусне", добави той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички