Рекорд: 26 държави ще участват на турнира "Sofia Cup"


Рекорд: 26 държави ще участват на турнира "Sofia Cup"
Снимка: БГНЕС

1675 0

Днес в зала "Арена Армеец" се проведе тържествена церемония по откриването на поредното издание на Международен турнир по художествена гимнастика за жени и девойки "Sofia cup".

В надпреварата ще участват 51 гимнастички – 31 девойки и 20 жени. В надпреварата при ансамблите–девойки, конкуренция на нашите - Мария Спасова, Бояна Гелова, Галатея Герова, Биляна Писова, Биляна Везирска и Лидия Василева, ще са съставите на Естония, Азербайджан, Швейцария, Чехия, Австрия, Норвегия, Турция, Сърбия, Япония, Русия, Италия, Беларус, Унгария и Украйна.

В индивидуалната надпревара при жените страната ни ще бъде представена от талантливите Боряна Калейн, Ерика Зафирова и Петя Борисова, и от Вая Драганова, Елизабет Йовчева и Вероника Любчова при девойките.

На откриването присъстваха трикратната световна шампионка и вицепрезидент на БФХудожествена гимнастика Мария Петрова, която ще бъде и главен съдия на турнира, както и президентът на федерацията Илияна Раева. "За мен е истинско удоволствие, че за поредна година София е домакин на Международния турнир по художествена гимнастика за жени и девойки", сподели Илияна Раева.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички