Реалност като от приказка: Българка е №1 в световната ранглиста по карате до 18 години


Реалност като от приказка: Българка е №1 в световната ранглиста по карате до 18 години
Снимка: Actualno.com

11215 0

Изключителен успех за българското карате постигна 17-годишната Теодора Цанева. Тя вече е под номер 1 в световната ранглиста по карате. Цанева записа паметния успех в своята категория - до 57 килограма, при девойките под 18 години, пишат колегите от Actualno.com.

Българка е номер 1 в каратето при девойките до 18 години

Теодора Цанева прославя България чрез карате

Това стана факт след последното състезание на Цанева, с което тя събра точков актив, който ѝ позволи да стъпи на върха на световната ранглиста. До няколко дни класацията ще бъде актуализирана, като към момента не е обновена.

Теодора Цанева празнува рожден ден през месец март, като съвсем скоро ще навърши пълнолетие. Тогава тя ще се премести към жените. Добрата нотина е, че ще се озове там с 50% от точките, с които разполага при девойките до 18 години.

Такъв е правилникът на WKF - Световната федерация по карате. Тя ще се позиционира високо при жените дори и с 50% от настоящия ѝ актив. Цанева е единствената българка освен олимпийската ни шампионка Ивет Горанова, която ще може да участва по рейтингови турнири по карате.

Още през месец май Цанева ще се впусне в Европейското първенство по карате, което ще се проведе в Хърватия. Именно тази надпревара ще бъде дебютът ѝ при жените на голям форум.

Теодора Цанева - надеждата на България в каратето

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички