Раева преди Евро 2015: Дано напрежението не ни повлияе


Раева преди Евро 2015: Дано напрежението не ни повлияе
Снимка: БГНЕС

1413 0

Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева си пожела напрежението да не окаже влияние на националките по време на европейското първенство в Минск.

Надпреварата започва в петък. България ще бъде представена от Мария Матева и Невяна Владинова в индивидуалното състезание. Женският ансамбъл няма да има участие заради предстоящите европейски олимпийски игри в Баку. Вместо това на шампионата ще се проведе отборна надпревара при девойките.

"Момичетата трябва да покажат концентрация, артистичност и силни композиции - пожела си Илиана Раева пред "България Днес". - Мога да кажа само добри думи за гимнастичките. Намират се в добра форма. Имат нови композиции. Това ни е първото по-сериозно изпитание за годината."

Легендарната грация отбеляза, че Мария Матева и Невяна Владинова са отбелязали страхотен напредък.

"Тепърва ще се говори за тях - допълни Раева. - Направиха грешки на последната Световна купа, което ги прати назад в класирането. Вече един минимален пропуск и оставаш извън челната десетка. Всяко състезание започва от нулата. При нас нещата се решават от съдиите. Има комисии, които дебнат за грешки."

Раева очаква и отлично представяне от ансамбъла девойки.

"Пътят е пред тях - допълни шефката на федерацията. - Имат една от най-трудните композиции. Те са нашето бъдеще. Много съм доволна от това, което видях на държавния шампионат. При това на всички нива - девойки младша, девойки старша и жени."

Раева е впечатлена от новото съчетание на ленти, което се изпълнява от женския ансамбъл.

"Доста е нестандартно, бих казала спортен авантюризъм - обясни легендата. - Момичетата са вече шеста-седма година заедно. Надявам се тази година да е същата като миналата. Конкуренцията е много голяма. Трябва да се борят за всеки елемент, за да са в Топ 3."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички