Раева покани украинските гимнастички да тренират безвъзмездно в България


Раева покани украинските гимнастички да тренират безвъзмездно в България
Снимка: Оф. страница на федерацията по ХГ във Фейсбук

2978 0

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е поканила състезателките от националния отбор на Украйна да тренират в България. Това обяви самата тя в социалните мрежи.

"Разговарям с колежките ни от Украйна и им предложих да дойдат да тренират с нас. Разбира се, уточних да не мислят за никакви пари, ще ги храним, ще ги подсигурим и просто ще тренираме заедно, докато тази лудост приключи. Те са разпръснати по градовете, някои са в убежища и страдат. Благодарят, а засега вярват, че това скоро ще приключи! Бог да вразуми всички, за които войната е средство за постигане на грандомански цели", написа Раева.

Още снощи Международната федерация по гимнастика (ФИГ) изрази опасенията си относно нахлуването на Русия в Украйна и взе решение за редица санкции. Сред тях са забраната за ползване на знамената и химните на Русия и Беларус и отмяната на всички събития от Световната купа на ФИГ и Чалъндж турнирите, планирани да се проведат в двете държави.

Международната федерация ще поиска от Фондацията за солидарност на ФИГ да отпусне специална помощ за украинските спортисти и други членове на Украинската федерация по гимнастика, засегнати от войната. А ето какво написа по повод войната една от най-успешните украински гимнастички - Влада Николченко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички