Раева: Благодаря на Бог, че ми даде вяра и сили да бъда начело на този велик спорт!


Раева: Благодаря на Бог, че ми даде вяра и сили да бъда начело на този велик спорт!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1176 0

"Благодаря на Бог, че в тези тежки за спорта времена ми даде вяра, сили и енергия да бъда начело на този велик спорт с толкова велики жени. За мен това е чест", обяви Илиана Раева от трибувната на Зала 1 в НДК, където с грандиозен спектакъл българската художествена гимнастика отбеляза своя 70-годишен юбилей.

Тя получи почетен знак от президента на Република България, който й беше връчен от Георги Александров, съветник по младежта и спорта на държавния глава.

В двучасовото шоу участие взеха ансамбълът, слечелил златен олимпийски медал от Токио 2020 и наследничките им, който вече триумфира със световна титла още в дебюта си на планетарен шампионат по-рано тази година. Зрителите се насладиха още на майсторството на героинята от надпреварата в София - Стилияна Николова.

Бяха почетени всички олимпийски медалистки, световни и европейски шампионки в историята на българската художествена гимнастика. Повечето от тях бяха в залата. На челните редове седяха Илиана Раева, трикратните световни шампионки Мария Гигова и Мария Петрова, както и двете най-успешни треньорки Нешка Робева и Весела Димитрова.

В края на спектакъла олимпийските шампионки от Токио 2020 подариха на илиана Раева златнеи медал от Игрите в японската столица, а преди това бяха подготвили специално видео послание. Бронзовите медалистки от Рио 2018 Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова пък връчиха на президента на федерацията сертификат за звезда от съзвездието Риби, която ще носи името на Илиана Раева.

"България винаги е била и винаги ще бъде империя в художествената гимнастика. Но тук е една жена, която заслужава да притежава цялата вселена. Затова ние й подаряваме звезда с нейното име", каза Християна Тодорова, която връчи на Раева сертификата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лига 1

Задачите пред Меси, които го спират да приключи с футбола, след като стана световен шампион

На Световното първенство по футбол 2022 Лионел Меси стана шампион с Аржентина и спечели единствения трофей,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички