Пътят на "златните" ни момичета - тежък, трънлив, но и красив


Пътят на "златните" ни момичета - тежък, трънлив, но и красив
Снимка: БГНЕС

1674 0

Олимпийските игри в Рио бяха последното състезание за ансамбъла в този състав. След 8 години в националния отбор, момичетата ще слязат от голямата спортна сцена.

"Не мисля, че това е финалът. Един ден ще се върнем в големия спорт. Гимнастиката е част от нас и никога няма да ни напусне", заяви Ренета Камберова в ефира на bTV. Тя разказа, че най-тежкият момент за нея в Рио са били квалификациите, на които направи грешка. В този момент останалите момичета са я подкрепили и са застанали зад нея.

Илиана Раева разкри и как момичетата са се превърнали от индивидуалности в отбор.

Емоционално посрещане за "златния" ни ансамбъл

"Това е една сериозна работа. Когато ги поех преди 8 години работих много над тяхната психическа устойчивост. Те са много различни, всяка една от тях има силен характер. Всяка една от тях индивидуално е много чепата, но успяхме да създадем отборен дух. Показателно е, че за 8 години никога не съм чула да се скарат.

В началото те бяха много отричани. След първото им състезание в Бремен, на което станаха 7-ми, имаше доста мнения, че трябва да се откажат. После взеха първия си медал в Москва. След това станаха световни шампионки и тогава всички ги оставиха намира. Беше тежък и трънлив път, но и много красив".

"Най-спокойна се оказа Ренета, но тя не позволява да ѝ казват какво да прави, ако не иска. Само Михаела осъзнава какво е станало. В Рио след състезанието ми каза: "Госпожо, не мога да си представя, че ще стана в понеделник и няма да отида на тренировка". Буба е с уникална психика. Тя е единствената, която изигра 6 подиумни съчетания без грешка. Цвети Найденова е универсална гимнастичка. Тя е безгрешна. След състезанието в Рио я попитах дали е бъркала някъде, а тя ми отговори "Веднъж". Хриси е най-емоционална. Много я измъчихме с тези килограми, но на игрите тя беше страхотна", разкри още Раева.

Цвети Стоянова претърпя още една операция, този път е последна

Тя разкри и подробности за състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова, която направи опит за самоубийство преди европейското първенство по-рано тази година.

"В Рио през цялото време бях във връзка с нейния брат.Нещата вървят в добра посока. Рехабилитацията също върви добре. Цвети винаги е била контактна. Много я пазехме. Докторите препоръчаха да не коментираме състоянието ѝ. Сега ѝ е нужна много любов, с която тя е обградена, за да се възстанови бързо".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички