Първият треньор на Кубрат: Кличко е уязвим заради левия си прав удар


Първият треньор на Кубрат: Кличко е уязвим заради левия си прав удар
Снимка: kubratpulev.bg

3946 0

Един от първите треньори на Кубрат Пулев - Тодор Занданов, заяви, че Владимир Кличко е уязвим заради левия си прав удар. Според него това може да се използва от българския боксьор.

"Техниката шеговито се нарича „Занданка”. Тя представлява изпреварващ удар, над нанесения от противника ляв прав. Кличко е висок боксьор и има навика да сваля леко гарда, по подобие на брат си. Това е добра рецепта за нокаут", обясни Занданов, който има собствен боксов клуб – „Капитан Петко Воевода”.

Според Свилен Русинов-Чичето, Владимир Кличко доста се е възползвал от името на брат си Виталий. Русинов е побеждавал Виталий на най-стария боксов турнир за аматьори – „Странджата”. "Виталий е по-класният, със сигурност. Знаете, че Виталий не отиде в Атланта заради допинг и Владимир го замести. Но в професионалния бокс на допинга се гледа през пръсти" заяви Русинов пред "Нова телевизия".

Русинов коментира и информацията за боксовите ръкавици.

"По-малките ръкавици са предимство за Кличко – 100 грама по-малко за 12 рунда е значимо предимство. А по-едрите мъже логично с повече килограми на гърба по-лесно се изтощават в дълъг мач", каза още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички