Пулеви харчат 1 млн. лева за боксова академия


Пулеви харчат 1 млн. лева за боксова академия

1710 0

Едни от най-успешните ни боксьори в последните години Кубрат и Тервел Пулеви са вложили 1 милион лева лични пари за създаването на собствена академия. Това разкриха самите те.

"Правим го за хората. Не за печалба, а всеки, който желае да тренира, е добре дошъл. Идеята е да се развие боксова академия. Вече имаме и деца, които тренират. Треньор в школата е Борислав Бояджиев. Таксата за детските групи е символична. Идеята не е да правим пари. Тя е 30 лева и има неограничен брой тренировки. Залата не е официално открита. Ще има откриване, на което ще има доста известни личности", обявиха те.

"Хубаво е и държавата да помага с тези неща, а не само успелите спортисти да правят сами академии, фондации", заявиха още боксьорите.

Кобрата коментира и отлагането на боксовата гала по случай 35-годишнината на пороутърската му компания "Зауерланд".

"Причината са контузии на много участници и моя съперник също. Получил е аркада на тренировка. На 17 октомври в Карлсруе би трябвало да бъде възтановен и да се бие срещу мен. Говори се с 2-3 боксьори, които се готвят. Независимо от развоя на мача се готвим да се прибера и да открием залата. Чуствам се отлично, направих няколко тренировки на българска земя. Имам спаринг партньори, с които тренирам в Германия", обяви Кобрата.

Тервел разкри, че пропуска предстоящото Световно първенство по бокс, но ще участва на квалификации за олимпиадата в Рио догодина.

"Минах няколко тежки етапа, два професионални мача и Европейско. Програмата бе мног сгъстена и ще пропусна Световното първенство. Догодина ще реша дали ще участвам в квалификациите за Рио или ще пробвам през Профибокса. И аз съм човек не съм от желязо. Имам право на участие в две квалификации за Рио, едната е само за зона Европа, другата е за целия свят", каза той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички