Прогнозата на Efbet за UFC Fight Night Томпсън срещу Нийл


Прогнозата на Efbet за UFC Fight Night Томпсън срещу Нийл
Снимка: Архив

895 0

Най-голямата верига за бойни спортове организира поредната си голяма вечер тази събота (19-ти декември), а домакин ще бъде зала „UFC Apex“ във Лас Вегас. Събитието е последното от този род за календарната 2020-та и се явява последната възможност на феновете да се възползват от страхотните коефициенти и бонус предложенията на Efbet bonus за бойни спортове.

Най-вълнуващ изглежда мачът между Стивън „Момчето чудо“ Томпсън и Джеф „Стоманените ръце“ Нийл. Непредсказуемостта на мача е потвърдена и от изравнението коефициенти на букмейкърите. От компанията за спортни залози Efbet предлагат 1.95 за победа на Томпсън, а успех за Нийл е оценен на 1.80.

Какво да очакваме от двубоя

Стивън „Уондърбой“ Томпсън е една от най-харесваните звезди в ММА, но освен това е и дяволски добър боец. Последния мач на състезателя бе през ноември 2019-та, когато победи Винсент Лигуе след единодушно съдийско решение. Статистиката му е 1-3-1, което може и да не изглежда особено впечатляващо, но трябва да кажем, че една от загубите и единственото равенство дойдоха в битка за титлата в полутежка категория срещу Тайрън Уудли. Другото поражение бе срещу далеч по-високо ранкирания Дарън Тил.

Боецът идва от кикбокса, където се е състезавал на професионално ниво. Съвсем естествено, голямата му сила са ритниците, който пласира с невероятна точност от далечна дистанция. Томпсън е много експлозивен с крака и обича да контраатакува съперниците си.

Джеф „Хандз оф Стийл“ Нийл се намира на 11-та позиция в ранкинга при полутежката категория. (Съперникът му е пети в същото подреждане). В последния си мач той нокаутира Майк Пери. Мачът бе част от програмата на UFC 245 и се проведе през миналия декември. Двадесет и осем годишния състезател е в серия от 7 поредни победи, пет от тях дойдоха в двубои от веригата UFC. Нийл разполага със син колан по бразилско жиу жицу, но се чувства по-комфортно в боя от стойка. Има много силни удари и ритници, а 7 от последните му 9 победи дойдоха след нокаут.

Прогноза за мача

Нашето мнение е, че Нийл ще спечели този мач. Ударите на Томпсън са от най-високо ниво, но до този момент в кариерата си, той не ни е показвал друг начин да печели точки, освен тази стратегия. „Момчето чудо“ не е стига до нокаут от години, не се представя успешно в боя на земя и няма достатъчна издръжливост да влиза в дълги размени.

 Със своята комбинация от сила, прецизност и познания по бразилско жиу житцу, Нийл определено има повече аргументи за победа. Имайте на предвид, че съдиите включват в оценката си и контрола в октагона, а Нийл е по-бързия и по-търсещия боя състезател. Точно обратното, Томпсън е известен със склонността си да отстъпва и да изчаква точния момент.

По-смелите от вас могат да потърсят и директно победа на Нийл с нокаут. Както може да се очаква от човек, носещ прякора „ръце от стомана“, Нийл има огромна сила в ръкавиците си. Също така, той е страшно техничен, когато става въпрос за точността на ритниците. Не бива да се подценява и чудесната му скорост.

„Момчето чудо“ има притеснителната тенденция да отпуска ръцете си, което му помага при избягването на тейкдауни и му помага да задържи боя далеч от земята. В същото време обаче, това значително намаля дефанзивните му способности при игра от стойка.

Нийл умее да пресира добра съперника и знае как да държи контрола в мача. Чудесната му работа с крака не би трябвало да позволи на Томпсън да уцелва с контраатакуващите си ритници.

Нийл също така нокаутира съперника си в три от последните си 4 мача и има пълни шансове да продължи тази тенденция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички