Претеглят ръкавиците на Кличко преди боя с Кобрата


Претеглят ръкавиците на Кличко преди боя с Кобрата

2138 0

Ръкавиците на Владимир Кличко ще бъдат претеглени и проверени преди боя му срещу Кубрат Пулев за световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория. Мачът е на 6 септември в Хамбург в 16-хилядната зала "О2 арена". Залогът е поясът във версия Международна боксова федерация (IBF).

38-годишният украинец имал навика да заобикаля правилата и често използвал по-тежки от допустимото ръкавици за официални срещи. Публична тайна е, че колкото по-тежки са те, толкова по-добра защита осигуряват на боксьора, който ги носи, пише вестник "Преса".

"Мачът между мен и Кличко е според разпоредбите на IBF, така че той ще се съобрази този път дори с какви ръкавици да се бие", категоричен е Кобрата.

В правилниците на IBF, Световната боксова асоциация (WBA), Световният боксов съюз (WBU) и Международната боксова организация (IBO) е записано, че за двубоите в тежка категория се използват единствено ръкавици, които тежат 290 грама.

Двама от съперниците на Кличко се оплакват, че той се бие с тренировъчните ръкавици, които тежат 360, а понякога и 400 грама. Така той хем се пази по-добре, хем причинява повече болка на противника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички