Прекрасни новини! Нургюл Салимова зарадва България с решение за европейското по шах


Прекрасни новини! Нургюл Салимова зарадва България с решение за европейското по шах
Снимка: БГНЕС

1584 0

Момчето, което прослави българския шах по целия свят - Нургюл Салимова, взе решение да играе за отбора на нашата страна на Европейското първенство в Будва (Черна гора) от 10 до 21 ноември.

Решението на Нургюл

Новината бе съобщена от председателя на новосъздадената Българска спортна федерация по шахмат Милен Василев във "Facebook". Участието на Нургюл в надпреварата бе под въпрос, тъй като тя е състезател на Българска федерация шахмат 2022.

"След успешни разговори с Нургюл Салимова и ШК "Бургас 64", стигнахме до съгласие за нейното участие! Убеден съм, че този отбор е способен да сътвори чудеса! Нека, този път, подкрепим нашите състезателки Антоанета Стефанова, Белослава Кръстева, Виктория Радева и Гергана Пейчева, заслужават го! Успех и на селекционерът гросмайстор Петър Арнаудов", написа във фейсбук Василев.

Българката зарадва нашата страна, след като спечели среброто на Световната купа по шах. На финала тя се изправи срещу руския гросмайстор Горячкина и бе изключително близо до победата, но не и достигна наистина малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички