Потвърдено: Кобрата ще се бие за световната титла


Потвърдено: Кобрата ще се бие за световната титла

5178 0

Кубрат Пулев ще получи нов мач за световната титла. Това обяви мениджърът на боксьора Кале Зауерланд. Става въпрос за пояса на Международната боксова федерация (IBF), който е притежание на британеца Антъни Джошуа.

Шампионът е склонен да направи няколко защити на титлата си в следващите месеци, а от лагера му обявиха списък с трима потенциални съперници - задължителния претендент Джоузеф Паркър, бившия световен шампион на WBC Бърмейн Стивърн и Пулев.

Зауерланд е сигурен, че българинът ще стигне до мач за титлата, независимо дали в края на тази или в началото на следващата година.

ESPN: Кубрат е на крачка от двубой за световна титла

"Мисля, че този мач ще се случи. Трябва само да се разберем дали ще е доброволна защита. Пулев е №2 в ранглистата след Паркър и определено ще е следващият задължителен претендент. Така че дали тази или следващата година, този мач ще го има”, заяви германецът.

"Очаквам да стане страхотен бой. Това са две големи момчета. Джошуа влезе с гръм и трясък на професионалния ринг, но си мисля, че той все още учи занаята. Това се видя добре в последния му мач. Пулев е много силен и според мен шансовете му срещу Джошуа са 50 на 50.”

Зауерланд очаква Кобрата да се справи доста по-добре във втория си мач за световната титла в сравнение с предишния срещу Владимир Кличко в края на 2014 г.

"Всички говорят за загубата му от Кличко, но той подходи с тотално грешна стратегия за онзи мач. Всичко се обърка. Не трябва да забравяме, че преди да загуби, той успя да разтърси Кличко, който тогава беше непобеждаван от дълги години. Пулев не е боксьор, който има само един удар. Нокаутирал е по-едри съперници от Джошуа като Димитренко и Устинов. Ще е истински мач и очаквам да е много интересен. Само трябва да видим дали ще искат да го направим сега или ще предпочетат да изчакат до следващата година", добави Зауерланд, цитиран от "Тема Спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички