Поляк откъсна фаворитите в Тура с над 5 минути


Поляк откъсна фаворитите в Тура с над 5 минути

1259 0

Впечатляваща победа на Тур дьо Франс записа полякът Рафал Майка. Колоездачът от "Тинкоф Саксо" водеше през почти цялото време на 11-ия етап от По до Котерет (188 км), а накрая финишира с над 5 минути пред фаворитите Крис Фрум, който е лидер в генералното класиране, Самуел Санчес, Кинтана и Алберто Контадор.

Майка, за когото това е общо трета победа в Тура, стигна необезпокояван на финала с преднина от 57 секунди пред ирландеца Дан Мартин. Трети финишира германецът Емануел Бухман на 1:23 мин.

Успехът на Майка е частично утешение за несгодите на "Тинкоф Саксо", в чийто редици е Алберто Контадор. Испанецът практически загуби шанс за краен успех в състезанието, след като изостана на над четири минути след вчерашния десети етап, когато Крис Фрум спечели с убийствена разлика.

По желание на собственика на тима Олег Тинкоф победата беше посветена на Иван Басо, който беше диагностициран с рак на тестисите. Днес италианският ветеран е преминала успешно операция. Премахнат изцяло е левият му тестис и се очаква утре да бъде изписан.

Разкъсванията не доведоха до размествания в битката за челните места в генералното класиране. Крис Фрум от "Скай" продължава да е убедителен лидер, след като пристигна с група от десет души на повече от пет минути от победителя.

В генералното класиране той е следван на 2:52 минути от Тиджей ван Гардерен и на 2:09 от Найро Кинтана. Алехандро Валверде слезе под 4 минути и продължава да е четвъртки.

Утре предстои най-тежкият етап от 102-ото издание на Обиколката на Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички