По време на Олимпиадата залагащите са предпочели женските спортове


По време на Олимпиадата залагащите са предпочели женските спортове
Снимка: Getty Images/ Guliver

1263 0

Олимпийските игри в Токио приключиха и въпреки смесените чувства на родната аудитория, спокойно можем да заявим, че тази година жените бяха център на внимание. Букмейкъри като УинБет България и още много други посочват, че наистина родната публика беше ориентирана към дамите и често поставяше своите залози именно за тях. След това се появиха разделенията на пол и мъжете отнесоха студено рамо, както и студена вода за медали, но нека не бъдем толкова критични.

Родните дами от олимпийските игри успяха да заслужат своето място и донесоха радост на аудиторията, но според статистиката, родната аудитория не е единствената, която е правила залози на жените в Токио. Досещате се, че не говорим само за родните таланти, а и за всички останали атлетки, като погледът е насочен глобално.

Американците спечелиха около 113 медала от последните игри, а жените им успяха да си тръгнат с 66 медала. Логично е да видим, че мъжете са донесли повече медали, но очевидно дамите са създали много по-красива игра. Впрочем трябва да открием, че след като и до днес спортните дисциплини се гледат от мъжете, логично е да открием, че тяхното внимание ще е насочено към женския спорт.

Дисциплините, които са спечелили вниманието са баскетбол, футбол, тенис, волейбол, плуване, голф, софтбол, хандбал и игрите на стадионите. Трите дами с най-много внимание са Нели Корда, Кати Ледецки и Сидни МакЛафин. Има и логично обяснение защо е толкова засилена букмейкърската кампания към жените. В началото на олимпийските игри стартира кампания, която гласеше "Заложете на жените" и очевидно можем да я броим за успешна.

От друга страна не трябва да забравяме, че родните атлети като Тайбе Юсеин, Евелина Николава, Ивет Горанова, Стойка Кръстева и целият ансамбъл по художествена гимнастика направи нещо повече от впечатляващо. И след като първият медал падна, веднага последва ориентирът и търсенето на всички атлетки, които страната ни е изпратила в Токио. И след като се оказа, че дамите ни са опасни в дисциплини като бокс, борба и стрелба, започваме да се замисляме много сериозно къде изобщо стои позицията на по-слабия пол и дали изобщо имаме право да се продължи тази теория.

Въпреки това не трябва да забравяме, че при нас нямаше нужда от кампания - ние виждаме качествата на нежния пол в спорта и определено има за какво да сме благодарни. Генерално можем да открием, че има някои разлики между качествата на двата пола, за да ги разделяме, но по някаква причина индустрията се опитва да промени всичко това. Все пак нека не забравяме и още една много важна практика - спортните фенове не се интересуват от статистиката или от различните кампании, ако дамите правят фурор на терена, те ще бъдат гледани, никога не е имало друга тайна в това отношение.

Ако искате такъв пример, просто си спомнете битките на Станка Златева и успехите ѝ. Жените променят спорта и тяхното влияние не може да бъде пропуснато, а както виждаме, тази година е била особено успешна за тях, да видим какво ще последва на Зимните олимпийски игри, които наближават. Ще бъде любопитно да видим дали дамите и тогава ще спечелят сърцата на родните фенове, а и не само.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички