Пампорово-Мечи чал приема Националният шампионат по спускане през уикенда


Пампорово-Мечи чал приема Националният шампионат по спускане през уикенда
Снимка: pamporovo.me

4499 0

В надпреварата ще се включат над 100 участника от всички краища на България, а кои са най-бързите ще опредени 3500 метровото трасе над Чепеларе. Това е най-дългото трасе за спускане в България, по което се провеждат състезания от Българските Колоездачни Серии и включва множество скоростни и стръмни участъци, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствени препятствия.

„Мечи чал DH” освен Държавен шампионат ще бъде е и трети кръг от „Виваком Даунхил Серии“ 2020, които продължават до края на октомври и предстоят още две спирки -  Витоша и Петрич. Победителите в шампионата ще получат точки, които ще бъдат определящи при избора на Национален отбор за участието на България в Световния шампионат от 5 до 11  октомври в Леоганг, Австрия.

През цялото лято в Пампорово се проведоха още множество интересни събития, като  мотото на Лято 2020 бе „Движи се, дишай, споделяй!“, с основаната цел да се накарат повече хора да се движат и спортуват на чист въздух на открито в планината.

От Пампорово АД обявиха, че летния сезон ще продължи до 5-ти октомври, като дотогава лифтовете и основните атракциони и хотели в курорта ще продължат да работят без почивен ден.  След тази дата ще се премине в „Сезон Есен“, за който съвсем скоро ще може да се получи допълнителна информация на www.pamporovo.me

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички