Отговорът на федерацията: Сестри Стоеви получиха над 100 000 лв. за 2018 г.


Отговорът на федерацията: Сестри Стоеви получиха над 100 000 лв. за 2018 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

2027 0

Европейските шампионки на двойки в бадминтона за 2018 г. – сестрите Габриела и Стефани Стоеви, са получили повече от 100 000 лева за подготовка от федерацията само за изминалата година. Това обяви пред bTV президентът на централата Володя Златев.

"Те са най-платените, смея да кажа, състезатели. В България по всички видове спорт, като подготовка и участие в международен спортен календар”, сподели Златев.

Вчера Габриела и Стефани пуснаха открито писмо в своята Фейсбук страница, с което съобщиха пред обществеността, че са взели решение занапред да не играят под флага на България, а да си намерят нова страна, която да представят.

“Стана ясно, след като имаше отказ да играят за Република България на отборното Европейско първенство. Благодарение на треньора им с френски паспорт, но български бадминтонист – Михаил Попов, те явно имат желание да играят за чужда държава”, коментира още шефът на бадминтона.

Володя Златев показа документ, според който момичетата са премирани и с повече от 50 000 лева за европейската титла, която спечелиха миналата година на първенството на Стария континент в Испания. Според него повече от половината средства, с които федерацията субсидира своите спортисти на ниво национален отбор, отиват именно по сметка на двете ни най-добри и най-талантливи състезателки.

От началото на годината пък Стефани и Габриела Стоеви са получили над 17 000 лева от централата за участие в предстоящите турнири и за подготовка. Във федерацията има подписка срещу сестри Стоеви, подписана от всички национали по бадминтон. Те се оплакват от арогантното им поведение и застават зад федерацията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички