Още двама българи са на 1/2-финал в Рим, щафетата ни подобри националния рекорд


Още двама българи са на 1/2-финал в Рим, щафетата ни подобри националния рекорд
Снимка: LAP.BG/Любомир Асенов

1967 0

Още два полуфинала записаха българските плувци след сутрешната сесия на Европейското първенство, което се провежда в Рим!

След Йосиф Миладинов, Габриела Георгиева също продължава напред - на 200 метра гръб тя даде 10-о време в сериите, след като завърши за 2:12.46 минути.

Любомир Епитропов също успя да мине пресявките на 100 метра бруст. Той остана 17-и с 1:01.20 минути, но продължава, тъй като в първите 16 имаше четирима италианци, а право на финал имат двама състезатели от държава.

"Чувствам се изморен, не съм доволен от себе си, но за момента това успях да направя, надявам се на 200 метра да се представя по-добре. Тренирали сме на високи температури цяло лято, не е само температурата или умората, явно е нещо повече. Ще анализираме. Целта е да падна под минута, но не винаги се получават нещата", сподели Епитропов.

Другият ни представител на 100 метра бруст Тонислав Събев финишира за 1.01.39, шести в своята серия, което не му позволи да участва в полуфиналите. В дисциплината 800 свободен стил Жанет Ангелова финишира за 9.13.74 минути, което не бе достатъчно да продължи към полуфиналите. Тя остана на 23-о място в сериите.

*Щафетата на 4х200 метра свободен стил за мъже остана на 9-о място и не успя да стигне до финала, но подобри националния рекорд с време 7.18.83 минути. Тимът ни е в състав Антъни Иванов, Петър Мицин, Калоян Лефтеров и Йордан Янчев. България има щафета на Европейско за първи път от 37 години!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички