Официално: Третата най-бърза жена в историята - Шели-Ан Фрейзър-Прайс, казва "СТОП" след Париж 2024


Официално: Третата най-бърза жена в историята - Шели-Ан Фрейзър-Прайс, казва "СТОП" след Париж 2024
Снимка: Getty Images

459 0

Двукратната олимпийска и петкратна световна шампионка в спринта на 100 метра при жените - Шели-Ан Фрейзър-Прайс, обяви, че ще сложи край на кариерата си след Олимпийските игри в Париж през лятото на 2024-та година!

Шели-Ан казва СТОП

В интервю за списание "Essence", 37-годишната лекоатлетка от Ямайка поясни, че решението ѝ не се дължи на напредналата за този спорт възраст, а просто иска да прекарва повече време със семейството си:

"Няма ден, в който да ставам, за да тренирам и да не си казвам: "Приключих с това". Синът ми има нужда от мен. Съпругът ми и аз сме заедно още отпреди да спечеля през 2008-а година. Той се жертва за мен и именно благодарение на тази подкрепа мога да правя нещата, които съм правила през всичките тези години. И мисля, че сега им го дължа".

Фрейзър-Прайс спечели първото си злато на Игрите в Пекин през 2008-а. Четири години по-късно се превърна в едва третата жена в историята, защитила олимпийска титла на 100 метра.

Шели-Ан Фрейзър-Прайс

По време на Токио 2020 пък взе златото и в щафетата на 4х100 с Ямайка. Също така, тя може да се похвали и с четири сребърни олимпийски медала, както и с един бронзов. 

*Личният ѝ рекорд в спринта на 100 метра е 10.60 секунди, който ѝ отрежда трето място във вечната ранглиста - след Илейн Томпсън (10.54) и легендарната Флорънс Грифит-Джойнър (10.49).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Любопитно: Американска телевизия изпраща Снуп Дог на Олимпийските игри в Париж!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички