Официално: На фитнес, на стадион и в спортни зали - само със зелен сертификат!


Официално: На фитнес, на стадион и в спортни зали - само със зелен сертификат!
Снимка: iStock/Guliver

4487 0

Всички дейности на закрито ще се извършват само при наличието на зелен сертификат - завършен цикъл на ваксинация, преболедуване, направен антигенен тест в последните 48 часа или PCR тест в последните 72 часа. Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров на брифинг за медиите, цитиран от Actualno.com.

Такъв достъп се въвежда за всички кина, театри, концерти, музеи, галерии, магазини над 300 кв.м, молове, фитнес центрове, клубове за занимания на граждани, заведенията за хранене, хотелите. Заповедта за новите мерки влиза в сила в 00.00 часа сряда (20 октомври) срещу четвъртък (21 октомври).

Кацаров подчерта, че изискването за зелен сертификат ще важи както за залите, така и за стадионите. Според новата заповед на Министерството на здравеопазването тренировъчни занятия на закрито ще могат да провеждат единствено картотекирани към клубове състезатели.

Днешната заповед на МЗ означава, че още в четвъртък ЦСКА ще може да приеме пред своите фенове украинския Зоря Луганск в мач от груповата фаза на Лигата на конференциите.

Според министъра мерките са дискутирани с всички заинтересовани страни, браншовите организации, медици и Министерството на образованието и науката. По думите му "зеленият сертификат" е бил предпочитаният от всички.

Мерките, свързани с присъственото обучение гласят, че във всички общини с над 750 на 100 000 заболяемост се преустановяват присъствените учебни занимания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички