Официално: Кубрат Пулев излиза срещу Дерек Чизора през май


Официално: Кубрат Пулев излиза срещу Дерек Чизора през май

923 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев отново ще се бие за Европейската титла в тежка категория на IBF, след като стана официално ясно, че ще се изправи срещу Дерек Чизора в спор за златото.

Мачът между двамата ще се проведе на 7-и май, но за съжаление на българските фенове на Кобрата и бокса той няма да се състои в България. За арена на сблъсъка е избран втория по големина град в Германия - Хамбург, където протекоха и по-голямата част от мачовете на Пулев в профи-кариерата му.

Пулев - Чизора ще бъде "черешката на тортата" на организираната от "Зауерланд" гала-вечер на тази дата, а подготовката на Кубрат вече започна. От повече от седмица той е на Белмекен, където се провежда основната част от физическата му подготовка преди двубоя. Той е на планинската база заедно с Артур Абрахам и Джак Кулкай.

И Кобрата, и Чисора са печелили европейския пояс. На 5-и май 2012 г. в Ерфурт, Пулев нокаутира в 11-и рунд състезаващия се за Германия Александър Димитренко и се качи на върха на Стария континент. На 21-ви септември 2013 г. в Лондон, Чисора победи Едмунд Гербер (Германия) и така прибра вакантната титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички