НСА въвежда четири нови специалности


НСА въвежда четири нови специалности
Снимка: НСА

3672 0

Още четири вида спорт въвежда сред специалностите си Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) от учебната 2019/2020 г. Това са скейтборд, айкидо, кендо и доджбол (народна топка), набиращи все по-голяма популярност сред младите хора. С тях общият брой на изучаваните в НСА спортове става 69.

Най-добрият спортен университет на България започна кандидатстудентската си кампания с участие в няколко образователни изложения в страната и чужбина, където предизвика интерес с разнообразието от възможности, които предоставя.

Освен треньор по вид спорт, НСА предлага и други перспективни професионални квалификации, сред които спортен аниматор, спортен мениджър, треньор по бойно-приложна физическа подготовка, треньор по адаптирана физическа активност, треньор по кондиционна подготовка, спортен коментатор, учител по физическо възпитание и кинезитерапевт.

При балообразуването кандидат-студентите имат право на избор - да използват оценката от матура или да държат изпит в Академията, за да постигнат по-висок резултат. Новият кандидатстудентски справочник ще бъде публикуван в сайта на Национална спортна академия, а желаещите да имат печатното издание могат да го закупят в книжарницата на Ректората (Студентски град) от началото на м. март.

През пролетта ще завърши ремонтът на сградата на НСА на ул. „Гургулят“, която ще посрещне студентите с модернизирани кабинети и чисто нова Многофункционална зала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички