Ново велотрасе се открива утре на Витоша


Ново велотрасе се открива утре на Витоша
Снимка: Sofia 2018 - Европейска столица на спорта

3166 0

Утре, 14-и октомври ще бъде официалното откриване на велотрасе „Витошко лале“, намиращо се в непосредствена близост до едноименната ски-писта. След дългогодишни усилия на екипа на СК „Райдърс Юнайтед“ за обособяването му, клубът вече е официален осиновител на стара, забравена в гората пътека и след усърдна работа подпомогната от „Витоша ски“ - велотрасето вече е факт.

Запалените планински колоездачи ще могат да покарат по него още утре, когато благодарение на „Витоша ски“, ще могат да се възползват и от безплатно ползване на лифт „Витошко лале 1“, който ще бъде оборудван със специални куки за по-лесното и удобно превозване на велосипедите до върха.

Трасето е с високо ниво на трудност и е предназначено за по-напредналите колоездачи, като идеята е то да бъде подходящо, както за тренировка, така и за провеждането на състезания на национално и международно ниво.

Първите спускания на откриването ще бъдат направени не от кого да е, а от световната и европейска шампионка по спускане и лице на фондация „София - европейска столица на спорта“ за тази година Изабела Янкова и от дългогодишния шампион по спускане на България – Стивиан Гатев.

Откриването е насрочено за 10.00 ч. с кратка церемония на финала на писта „Витошко Лале“. През целия ден на място покрай трасето ще бъде и един от най-изявените фотографи във велосредите – Иван Зарков, който ще се постарае всички присъстващи на място освен хубавите емоции да получат и хубава снимка от откриването.

От този петък до средата на ноември лифт „Витошко лале“ ще работи с колоездачи и туристи всеки уикенд, като ще се предлагат и специални „МТБ карти“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички