Ново признание за българския бокс


Ново признание за българския бокс
Снимка: Getty Images/Guliver

1327 0

Българската федерация по бокс получи ново признание. Страната ни спечели домакинството на олимпийска квалификация за профи боксьори за игрите в Рио де Жанейро 2014, съобщи президентът на БФБ Красимир Инински. Това стана по време на конгреса на Международната боксова асоциация (АИБА), който се провежда на южнокорейския остров Чеджу.

Съвместният турнир за участници в APB и WSB сериите ще се проведе в началото на 2016 година най-вероятно в София, уточни Инински. На него ще бъдат раздадени последните от общо 26-те квоти за профи боксьори за Рио.

"Това домакинство е поредното признание от страна на АИБА за добрата работа, която БФБ върши в последните години и доказателство за нашата последователност в развитието на бокса. Показахме, че мислим в перспектива и бързо прилагаме новостите, които АИБА въвежда в професионалния бокс", коментира Инински.

През отиващата си 2014 г. България бе домакин на световното първенство за младежи и олимпийска квалификация за девойки за младежките игри в Нанджинг, както и на най-голямото за Европа състезание - първенството на ЕС за мъже. На 21 ноември София ще приеме втория турнир от APB сериите в категория до 81 кг, а догодина ще организира и европейския шампионат за мъже.

Президентът на БФБ Красимир Инински пък е сред кандидатите за член на Изпълнителното бюро на АИБА, гласуването за което ще е във втория ден на конгреса утре. Той влиза в битка за 5 места със 17 представители на европейските федерации и още толкова от останалия свят. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички