Нови две призови места за България на Евро 2016 по вдигане на тежести


Нови две призови места за България на Евро 2016 по вдигане на тежести

1019 0

Нови две призови места записа България на Европейското първенство по вдигане на тежести във Фьорде(Нор). В кат. до 105 кг Васил Господинов направи само един успешен опит в изхвърлянето на 175 кг, а в изтласкването премина без проблем през 210, после през 215, но не се справи със 223 кг. Това му отреди двубой 390 кг и шесто място в крайното класиране. Титлата в тази категория бе решена по лично тегло. Латвиецът Артурс Плесниекс бе с 670 грама по-лек от поляка Аркадиуш Михалски и това го направи шампион при равни двубои 403 кг.

Другото призово място за България днес донесе 16-годишната Джесика Иванова. В дебюта си на Европейско първенство за жени Джесика се нареди пета в крайното класиране при най-тежките с двубой с 213 кг(96 кг изхвърляне и 117 изтласкване), съобщават от федерацията. Другата наша представителка в кат. +75 кг бе Румяна Иванова, която се състезава в група Б и с двубой 203 кг(92+111) остана 9-а в крайното подреждане. Шампонката Хрипсиме Хуршудян от Армения е с резултат четвърт тон.

Така България завършва своето участие с един бронз в двубоя и още два медала – бронз и сребро в отделните движения – всички спечелени от Владимир Урумов в кат. 62 кг. На косъм от отличията остана Божидар Андреев, класирал се четвърти в кат. 77 кг. Наред с това Джесика Иванова е пета, Георги Шиков и Васил Господинов са шести, Стилян Грозден е седми, Румяна Иванова е девета, а Надежда Мей, Мая Иванова и Юндер Бейтула са десети. Само един от нашите 12 щангисти остана извън Топ 10 – Златко Минчев е 12-и, а неговия брат Диан Минчев не завърши поради травма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички