Нов успех за Петър Стойчев и България - 16.4 км за 3 часа и 46 минути в Гибралтарския проток


Нов успех за Петър Стойчев и България - 16.4 км за 3 часа и 46 минути в Гибралтарския проток
Снимка: Petar Stoychev / Facebook

466 0

Известният ни плувец - Петър Стойчев, се похвали с публикация в социалните мрежи, че е станал първият българин, който е преплувал Гибралтарския проток и то с текстилен бански, който е без неопрен!

16.4 км за 3 часа и 46 минути

"Времето, което постигнах, е 3 часа и 46 минути, а изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км", обяснява 47-годишният Стойчев, а след това допълва:

ОЩЕ: Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Кук в Нова Зеландия

"Гордо мога да заявя, че вече съм единственият българин с три преплувани маратона от Oceans seven (Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар)".

Петър Стойчев планира да плува на още четири дестинации, първата от които ще бъде в канала Молокай в Хавай - най-дългият и тежък от всичките седем маратона.

Ето какво гласи цялата му публикация:

"Горд съм да ви съобщя, че постигнах нов успех - както за мен, така и за България. Станах първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven с текстилен бански (без неопрен)! Времето, което постигнах, е 3 часа и 46 минути, а изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км. Щастлив съм, че плуването ми завърши успешно и благодаря на всеки един от вас за уважението и подкрепата! Гордо мога да заявя, че вече съм единственият българин с три преплувани маратона от Oceans seven (Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар). Остават още четири маратона! През месец май планирам да преплувам канала Молокай в Хавай, най-дългия и тежък маратон от седемте!

Респект към професионализма и всеотдайността на моя екип! Иван Златинов и Красимир Туманов, благодаря ви! Също така благодаря на моето семейство, което е с мен тук в Тарифа и ме подкрепяше! Благодаря и на всички партньори, които застанаха зад нас!".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички